fbpx

Marknadsföring på Sociala medier

Möt din målgrupp där de finns

På bara några år har sociala medier fullkomligt exploderat och växt snabbare än någon kunnat förutse. Sociala medier står idag för den högsta konsumtionen av internet för svenskarna. Många företag väljer idag att annonsera sina tjänster eller produkter på sociala medier, vilket har lett till att konsumenten kan känna sig överväldigad av all information och reklam. När du blir kund hos oss ser vi till att göra avtryck hos den målgrupp du vill nå genom att skapa attraktiv annonsering som smälter in i flödet. Vi gör också djupgående målgruppsanalyser för att lyckas skjuta dina annonser bullseye.

 • 90% av alla i Sverige använder Social medier
 • Nå din precisa målgrupp
 • Visa upp bilder, filmer & produkter
 • Anpassat material till varje målgrupp
 • Retargeting och analyser
 • Skapa ett varierat innehåll

Fördelarna

Marknadsföring på sociala medier har blivit en allt viktigare del av företagens marknadsföring på senare år. Genom att använda sociala medier som Facebook, Instagram och LinkedIn kan företag nå ut till en stor och mångfaldig målgrupp på ett effektivt och billigt sätt.

Fördelarna med marknadsföring på sociala medier är många. För det första kan företag skapa en stark närvaro på olika sociala plattformar, vilket gör att de lättare kan bygga relationer med sina kunder och potentiella kunder. Detta kan resultera i ökad försäljning och högre lönsamhet.

En annan fördel är att sociala medier ger företag möjlighet att mäta och analysera sina marknadsföringsinsatser. Genom att använda olika verktyg som Facebook Insights och Google Analytics kan företag få en bättre förståelse för vilka inlägg som resulterar i mest engagemang och konverteringar. Detta gör det möjligt för företag att anpassa sin marknadsföring för att få bästa möjliga resultat.

Det är dock viktigt att företag använder sociala medier på rätt sätt. Det handlar inte bara om att skapa inlägg och hoppas på att de når ut till målgruppen. Företag måste ta fram en strategi för sin marknadsföring på sociala medier och använda olika verktyg och metoder för att nå ut till rätt målgrupp och skapa engagemang.

Genom att använda sig av marknadsföring på sociala medier kan företag öka sin synlighet, bygga relationer med sina kunder och mäta och optimera sina insatser för att få bästa möjliga resultat.

Vilka kanaler arbetar vi i?

Den största kanalen idag som används av flest målgrupper är Facebook med cirka 5.9 miljoner användare i Sverige. Många företag har egna sidor där de skapar kontakt med kunder och presenterar sin produkt för den större massan. Vill man specifikt nå den yngre generationen är Instagram, Snapchat och TikTok relevanta kanaler att annonsera genom, och där gäller det att skapa relevant innehåll i form av trendsäkra videos eller bilder. LinkedIn är en passande kanal för b2b – en plats där företag och professionella söker nya kontakter och innovativa idéer. Självklart kan du kombinera dessa kanaler i din annonsering på sociala medier för att nå ut till fler, så länge innehållet är korrekt formaterat för diverse plattformar.

Marknadsförings Kanaler

Ta reda på mer

Kontakta oss

Vi på Marknadsföringsbyrån vill hjälpa ditt företag att ta sig an Sociala medier på det mest effektiva sättet. 

 • Vad har gjorts tidigare?
 • Hur ser de sociala medierna ut idag?
 • Vad är syftet med arbetet i sociala medier?


Vi går igenom ett flertalet steg tillsammans med er för att skapa den bästa strategin och sedan det mest effektiva operativa arbetet.

Digital marknadsföring

För oss på Marknadsföringsbyrån började allt med en idé, en idé om att vilja utveckla den digitala marknadsföringen hos företag. Marknadsföringsbyrån startades 2016 och har sedan dessa bara växt sig större och starkare.

Marknadsföringsbyråns vision är att vara en fullservicebyrå som jobbar tillsammans med er för att ni ska uppnå era mål. Med ett nära samarbete kommer ni få experthjälpen ni behöver till ert företag. Med verktyg, kunskap och ett starkt team hjälper vi företag att attrahera nya kunder, öka konverteringen och växa! 

Vår tanke har alltid varit att alla företag ska få hjälp med att utvecklas. Alla har vi någon gång startat upp med en idé och velat utveckla den.

Låt oss vara med på resan redan från start!

Digital marknadsföring

För oss på Marknadsföringsbyrån började allt med en idé, en idé om att vilja utveckla den digitala marknadsföringen hos företag. Marknadsföringsbyrån startades 2016 och har sedan dessa bara växt sig större och starkare.

Marknadsföringsbyråns vision är att vara en fullservicebyrå som jobbar tillsammans med er för att ni ska uppnå era mål. Med ett nära samarbete kommer ni få experthjälpen ni behöver till ert företag. Med verktyg, kunskap och ett starkt team hjälper vi företag att attrahera nya kunder, öka konverteringen och växa! 

Vår tanke har alltid varit att alla företag ska få hjälp med att utvecklas. Alla har vi någon gång startat upp med en idé och velat utveckla den.

Låt oss vara med på resan redan från start!

Processen för Sociala Medier

 1. Identifiera företagets mål och målgrupp. Innan vi börjar hantera företagets sociala medierkonton är det viktigt att förstå vad företaget försöker åstadkomma och vilken typ av publik de vill nå.

 2. Skapa en strategi. Baserat på företagets mål och målgrupp, utarbetar vi en strategi för hur företaget ska använda sociala medier för att nå sina mål. Detta kan innebära att välja specifika sociala medierplattformar att fokusera på, bestämma vilken typ av innehåll som ska publiceras, och hur ofta innehållet ska publiceras.

 3. Skapa och håll konton aktiva. Skapa och optimera företagets sociala medierkonton. Vi ser till att kontona är professionella och representerar företaget på ett positivt sätt. Vi uppdaterar kontona regelbundet med nytt, relevant innehåll för att hålla följarna engagerade och intresserade.

 4. Interagera med följarna. Sociala medier är en tvåvägskommunikation, så det är viktigt att interagera med företagets följare. Svara på frågor och kommentarer, och använd sociala medier för att skapa en dialog med publiken. Detta kan öka lojaliteten hos följarna och förbättra företagets rykte.

 5. Analysera resultaten. Det är viktigt att regelbundet mäta och analysera resultaten av företagets sociala medieraktiviteter. Använd verktyg för sociala medier för att spåra engagemang, räckvidd och andra mätbara resultat. Vi använder dessa data för att förstå vad som fungerar och vad som inte fungerar, och för att anpassa företagets sociala medierstrategi därefter.

Organiska inlägg

Organiska inlägg på sociala medier är inlägg som publiceras på ett företags sociala medierkonto utan att företaget har betalat för att förstärka räckvidden. Dessa inlägg syns endast för de följare som redan följer företagets konto, och når inte så många människor som betalda annonser.

Organiska inlägg är ett bra sätt för företag att interagera med sina följare och skapa en personlig koppling till dem. De kan också hjälpa till att bygga upp företagets varumärke och öka dess rykte på sociala medier.

För att skapa organiska inlägg som fångar följarnas intresse är det viktigt att publicera innehåll som är relevant, intressant och engagerande. Detta kan inkludera bilder, videoklipp, blogginlägg och andra typer av innehåll som är anpassade för företagets målgrupp.

Det är också viktigt att interagera med följarna genom att svara på kommentarer och frågor, och att publicera inlägg regelbundet för att hålla följarna engagerade. Genom att följa dessa riktlinjer kan företaget skapa organiska inlägg som bidrar till att bygga en stark och engagerad följarskara på sociala medier.

Organiska Posts social media
Paid Social Media Marketing

Paid Social

Paid social, är en form av marknadsföring på sociala medier där företag betalar för att förstärka räckvidden för sina inlägg. Med Paid social kan företaget nå ut till en bredare publik än vad som är möjligt med organiska inlägg, eftersom betalda annonser visas för användare som inte redan följer företagets konto.

Paid social ger företaget möjlighet att rikta annonserna till en specifik målgrupp, baserat på faktorer som geografisk plats, ålder, kön och intressen. Detta kan hjälpa företaget att fokusera sin marknadsföring på de användare som är mest benägna att vara intresserade av företagets produkter eller tjänster.

För att få ut det mesta av Paid social är det viktigt att skapa annonser som är enkla, tydliga och tilltalande. Annonserna bör också innehålla ett tydligt budskap och en CTA (call-to-action), så att användarna vet vad de ska göra när de ser annonsen.

Genom att använda Paid social kan företaget öka sin räckvidd och nå ut till en större publik än vad som är möjligt med organiska inlägg. Detta kan i sin tur hjälpa företaget att öka försäljningen och förbättra sitt varumärke på sociala medier.

Kontakta oss

Vill ni ha hjälp med er marknadsföring
eller höra mer om våra tjänster?

Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, för att tillhandahålla funktioner för sociala medier och för att analysera vår trafik. Vi delar också information om din användning av vår webbplats med våra partners inom sociala medier, reklam och analys. View more
Acceptera