fbpx

SEO

Skapa värdefullt innehåll på din webbplats

SEO står för sökmotorsoptimering och handlar om att göra en webbplats mer sökvänlig för sökmotorer som Google. Det görs genom att använda sökordsanalyser, länkbyggnad och andra tekniker för att öka sökresultatet för en webbplats. Målet med SEO är att få webbplatsen att rankas högre i sökresultaten för relevanta sökord, vilket kan leda till fler besökare och mer trafik till webbplatsen. Genom att följa riktlinjerna för SEO kan en webbplats öka sin synlighet och bli mer lättillgänglig för användare som söker efter information som webbplatsen erbjuder

 • Bättre användarupplevelse
 • Ökad brandawareness
 • Öka din synlighet
 • Nå en störra publik
 • Öka mängden tid som besökarna tillbringar på din webbplats

Process för SEO

SEO (sökmotorsoptimering) är en metod för att förbättra webbplatsens synlighet i sökmotorer genom att anpassa innehållet på webbplatsen för att förbättra dess relevans för sökord och fraser som används av människor som söker efter information på nätet. Följande är en process för att arbeta med SEO på en webbplats:

 • Identifiera mål och målgrupp: Innan vi börjar arbeta med SEO, är det viktigt att identifiera vilka mål ni har med webbplatsen och vem som är webbplatsens målgrupp. Detta hjälper oss att fokusera på rätt sökord och fraser, samt att skapa innehåll som är relevant och användbart för målgruppen.
 • Analysera nuvarande SEO-status: Innan vi börjar optimera din webbplats, är det viktigt att analysera hur den redan presterar i sökmotorer. Detta kan vi göra genom att använda verktyg som Google Analytics eller andra SEO-verktyg för att få en översikt över din webbplats trafik, sökordsranking och andra relevanta data.
 • Identifiera relevanta nyckelord och fraser: Vi börjar undersöka relevanta sökord och sökfraser som används av målgruppen när de söker efter produkter eller tjänster som erbjuds av webbplatsen. Vi använder verktyg som till exempel Semrush eller Ahrefs.
 • On-Site: Skapa en användarvänlig och responsiv webbplats som laddar snabbt och är enkel att navigera. Detta kan innebära att använda sig av rätt HTML-taggar och att undvika onödigt stora bilder eller videoklipp.
 • Länkar: Bygg upp en naturlig länkprofil genom att få andra webbplatser att länka till er webbplats. Detta gör vi genom att producera högkvalitativt innehåll som andra webbplatser vill länka till, eller genom att delta i relevanta nätverk eller samarbeten.

Ta reda på mer

Kontakta oss

Vi på Marknadsföringsbyrån vill hjälpa ditt företag att ta sig an SEO på det mest effektiva sättet. 

 • Vad har gjorts tidigare?
 • Hur ser det ut med SEO idag?
 • Vad är syftet med SEO-satsningen

Vi går igenom ett flertalet steg tillsammans med er för att skapa den bästa strategin och sedan det mest effektiva operativa arbetet.

Varför är SEO viktigt?

Att gissa hur folk söker och vad man tror måste finnas med på hemsidan är inte alltid lätt. Gissar man fel så blir det en motsatt effekt och Google visar inte er hemsida för kunder som vill se den och är intresserade av er. Man kan därför enkelt gå miste om värdefulla kontakter – något vi hjälper er att undvika. När vi arbetar med SEO åt företag har vi tillgång till de verktyg som behövs för att analysera kunder, konkurrenter, liknande sidor med mera. På så sätt hittar vi de exakta ord, fraser, rubriker, bilder som gör att just ni kommer högst upp och får mer exponering.

Vi har också kunskap om hur ni optimerar er hemsidas kvalité och design i enlighet med Googles krav. SEO är ett billigare tillvägagångssätt än Google Ads, men tyvärr inte alltid lika effektivt. Vi rekommenderar därför alltid att man jobbar parallellt med SEO & SEM för att på så sätt nå ut till maximalt antal potentiella kunder.

Ta kontroll över er SEO och kontakta oss för ett kundmöte idag!

Ett förstoringsglas som symboliserar SEO

Fördelarna

SEO är en viktig del av marknadsföring på nätet och kan hjälpa ditt företag att nå sina mål på flera sätt. Genom att förbättra din webbplats placering i sökmotorer kan du öka antalet människor som hittar och besöker din webbplats. Detta kan i sin tur leda till fler potentiella kunder och förbättrade försäljningssiffror.

En annan fördel med SEO är att det kan hjälpa till att förbättra användarupplevelsen på din webbplats. När du arbetar med sökmotorsoptimering strävar du efter att göra din webbplats så användarvänlig och lättnavigerad som möjligt. Detta kan göra det enklare för dina besökare att hitta det de letar efter, och kan i sin tur leda till att de tillbringar mer tid på din webbplats. En bra användarupplevelse kan också öka möjligheterna för konverteringar, dvs. besökare som köper något eller på annat sätt gör en önskad handling på din webbplats.

SEO kan också hjälpa ditt företag att förbättra sin online-reputation genom att synas på de första sidorna i sökmotorer för relevanta sökord. Detta kan öka förtroendet för ditt företag hos potentiella kunder och öka dess trovärdighet. Dessutom kan en väl genomförd SEO-strategi bidra till att ge din webbplats en långsiktig fördel jämfört med dina konkurrenter. Genom att fokusera på att förbättra din webbplats för sökmotorer och användare på ett långsiktigt sätt kan du bygga upp en stark online-närvaro som kan hjälpa ditt företag att växa och utvecklas.

Kontakta oss

Vill ni ha hjälp med er marknadsföring
eller höra mer om våra tjänster?